BIG BROTHER, BIG SISTER & CARLA VAN DEN BRINK

bbbs

KLEINE AMSTERDAMMERS, GROTE KANS

MAKELAARSKANTOOR CARLA VAN DEN BRINK HOUDT VAN AMSTERDAM. MAAR MISSCHIEN NOG WEL MEER VAN DE MENSEN DIE HAAR BEWONEN. EN WAT JE LIEFHEBT, DAAR ZORG JE VOOR. DAT IS AL SINDS 1979 ONZE OVERTUIGING. JUIST DAAROM IS HET ZO MOOI OM U KENNIS TE LATEN MAKEN MET BIG friends: EEN STICHTING DIE AMSTERDAMMERS DIE HET GOED HEBBEN, VERBINDT AAN KINDEREN DIE EVEN WAT MINDER REDEN HEBBEN VOOR EEN GLIMLACH.

Als Carla van den Brink hebben wij een dierbare, betekenisvolle relatie met een grote groep Amsterdammers. Amsterdammers ook, die best iets zouden willen doen voor hun stad. De stichting Big Friends (voorheen Big Brothers Big Sisters) aan de andere kant, heeft een band met kinderen uit gezinnen waar het allemaal juist iets minder makkelijk gaat: er is geen geld voor uitjes of leuke extra’s. Er is door omstandigheden geen aandacht voor wat een kind nodig heeft. Of er is een uitdagende thuissituatie in bredere zin. Als betrokken makelaarskantoor, al zo lang begaan met Amsterdammers en hun verhalen, groot en klein, zien wij hier een kans. We vertellen u er graag iets meer over.

Voorrecht
Carla van den Brink ziet het als een voorrecht, om mensen te mogen begeleiden in één van de grotere beslissingen van hun leven. Wat wij doen gaat over huizen, maar is werkelijk vaak een nieuw thuis, waar ruimte is voor nieuwe verhalen en herinneringen. Wij realiseren ons maar al te goed hoe belangrijk een fijn thuis en goede thuissituatie is. Dat is als makelaarskantoor al sinds 1979 onze overtuiging. Daar zijn we trots op - en heel erg zuinig.

Raakvlak
Juist daarom viel ons oog op Big Friends - een stichting die met onze visie verrassende raakvlakken blijkt te hebben. Want de verhalen achter de voordeur, maken Amsterdam de lieve stad die het is. Die verhalen maken Amsterdammers - Amsterdammers. Ook als het kleine Amsterdammers zijn. Kwetsbare kinderen. Hun verhalen tellen mee. Ook hun verhalen verdienen een hoofdstuk met een zorgeloze glimlach. Wij zien het als een mooie kans om daar een bijdrage aan te mogen leveren.

BIG BROTHER, BIG SISTER & CARLA VAN DEN BRINK

BIG BROTHER, BIG SISTER & CARLA VAN DEN BRINK

BIG BROTHER, BIG SISTER & CARLA VAN DEN BRINK

BIG BROTHER, BIG SISTER & CARLA VAN DEN BRINK

Big Friends
Big Friends is een organisatie die werkt vanuit de gedachte dat in ieder kind de mogelijkheid schuilt zichzelf te ontplooien en succes te bereiken in zijn of haar leven. Maar: dat er soms een zetje nodig is, om die mogelijkheid ook echt te ontdekken, te benutten en te omarmen.

Gedreven door die visie, maakt de van oorsprong Amerikaanse stichting betekenisvolle matches tussen volwassen vrijwilligers (de Bigs) en kinderen/jongeren (de Littles) in de leeftijd van 5 tot 18 jaar. Bigs & Littles zien elkaar 1-op-1, 1 keer in de week, voor 1 uur, gedurende minimaal 1 jaar. Om samen iets leuks te gaan doen. Alleen maar even te kletsen. Of om een andere, eigen invulling te vinden, die juist dit koppel past

Samen bouwen zij aan een positieve relatie, die een direct, een concreet en een langdurig effect hebben op de kinderen die we mogen bereiken. En in deze visie staat de stichting niet alleen. Wetenschappelijk onderzoek naar de BF-methodiek heeft aangetoond dat mentoring helpt. Minder schooluitval. Minder psychische problemen. Meer zelfvertrouwen. Meer geluk. Meer plezier. Meer zelfwaardering. Een uurtje in de week, een wereld om te winnen. Mooi toch?

WAT KUNT U DOEN

Mocht u, net als wij, geprikkeld zijn door deze bijzondere stichting, dan zou uw betrokkenheid op twee manieren invulling kunnen krijgen.

1. VRIJWILLIGER WORDEN

2. EEN DONATIE DOEN

Mooie kans

We zijn blij met deze unieke, vrolijke samenwerking. Wij als Carla van den Brink krijgen de kans om nog meer met onze liefde voor de verhalen van Amsterdam en de Amsterdammers te doen. Ons netwerk van die vele lieve en gelukkige mensen waar we mee en voor werken, krijgen de kans hun geluk op een hele waardevolle manier te delen. En de kinderen die we samen bereiken, krijgen de kans contacten en ervaringen op te doen, die met een paar kleine gebaren en een kleine investering, hun leven kunnen veranderen. Hoe klinkt dat voor u?

Laten we samen geven om onze stad.
Laten we samen ons geluk een beetje delen.
Laten we samen mooie nieuwe verhalen mogelijk maken.

We hopen u bij Big Friends binnenkort als ‘collega’ te mogen verwelkomen. Wij wensen iedereen een mooie dag en een fijn thuis!

Carla van den Brink

BIG BROTHER, BIG SISTER & CARLA VAN DEN BRINK

BIG BROTHER, BIG SISTER & CARLA VAN DEN BRINK